U tiganju na zagrejanom ulju propržiti isečene šampinjone.
Dodati pršutu i iseckan sušeni paradajz, naliti pavlakom za kuvanje, sokom od paradajza, začiniti i ukuvati sos.
U pripremljen sos od šampinjona i pršute dodati barenu testeninu, promešati i servirati na tanjir sa rukolom.
Paradajz i proizvodi od paradajza su veoma važan izvor likopena u svakodnevnoj ishrani. Zahvaljujući velikoj antioksidacionoj moći paradajz je pravi čistač organizma.
Porcija za odraslu osobu - 340 g
Energetska vrednost porcije - 500 kcal
Natrijum - 820 mg
Masti - 24 g
Masti (%) - 43 %
Zasićene masti - 7 g
Holesterol - 13 mg
Belančevine - 16 g
Belančevine (%) - 13 %
Ugljeni hidrati - 55 g
Ugljeni hidrati (%) - 44 %
Vlakna - 4 g
Porcija za odraslu osobu - 170 g
Energetska vrednost porcije - 250 kcal
Natrijum - 410 mg
Masti - 12 g
Masti (%) - 21.5 %
Zasićene masti - 3.5 g
Holesterol - 6.5 mg
Belančevine - 8 g
Belančevine (%) - 6.5 %
Ugljeni hidrati - 27.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 22 %
Vlakna - 2 g