Na zagrejano ulje staviti svinjske filee, posoliti, pobiberiti i ispržiti. Naliti crvenim vinom, kratko prokuvati i izvaditi meso na tanjir sa strane. U istu posudu u kojoj se meso peklo, staviti senf, iseckane šampinjone, pečeno kestenje, začiniti dodatkom za jelo, promešati i kuvati par minuta. Pred kraj kuvanja dodati brašno, promešati u kuvati dok se sos ne zgusne. Servirati meso na tanjir i preliti pripremljenim „sosom“ sa kestenom.
Porcija za odraslu osobu - 340 g
Energetska vrednost porcije - 450 kcal
Natrijum - 315 mg
Masti - 15 g
Masti (%) - 30 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 130 mg
Belančevine - 45 g
Belančevine (%) - 41 %
Ugljeni hidrati - 25 g
Ugljeni hidrati (%) - 29 %
Vlakna - 3 g
Porcija za odraslu osobu - 170 g
Energetska vrednost porcije - 225 kcal
Natrijum - 157.5 mg
Masti - 7.5 g
Masti (%) - 15 %
Zasićene masti - 1.5 g
Holesterol - 65 mg
Belančevine - 22.5 g
Belančevine (%) - 20.5 %
Ugljeni hidrati - 12.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 14.5 %
Vlakna - 1.5 g