Piletinu iseći na šnicle, izlupati tučkom za meso i grilovati na malo ulja. Na drugoj polovini maslinovog ulja propržiti naseckani crni luk, dodati iseckane masline, paradajz pelat i začine. Pomfrit peći 15-ak minuta u zagrejanoj rerni na 220*C. Piletinu servirati uz pomfrit, preliti prelivom od maslina i paradajza i poslužiti uz crni hleb.
Udeo masnoća u energetskoj vrednosti ovog obroka je iznad preporučenih 30%, te osobe koje iz zdravstvenih razloga moraju da ograniče unos masnoća i soli umesto pomfrita kao prilog uz ovo jelo treba da serviraju krompir kuvan ili pečen u ljusci.
Porcija za odraslu osobu - 440 g
Energetska vrednost porcije - 520 kcal
Natrijum - 910 mg
Masti - 21 g
Masti (%) - 37 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 73 mg
Belančevine - 37 g
Belančevine (%) - 29 %
Ugljeni hidrati - 43 g
Ugljeni hidrati (%) - 34 %
Vlakna - 7 g
Porcija za odraslu osobu - 220 g
Energetska vrednost porcije - 260 kcal
Natrijum - 455 mg
Masti - 10.5 g
Masti (%) - 18.5 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 36.5 mg
Belančevine - 18.5 g
Belančevine (%) - 14.5 %
Ugljeni hidrati - 21.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 17 %
Vlakna - 3.5 g