Na zagrejanom ulju dinstati sitno sečen crni luk, šargarepu i meso sečeno na kockice. Kuvati 10 minuta, preliti sokom od paradajza i dodati testeninu. Jelo začiniti i sipati u dublji tanjir. Na ”vrh” jela staviti kašiku kiselog mleka i poslužiti.
Sadržaj masti u pilećem mesu uglavnom se odnosi na mononezasićene masti i malu količinu zasićenih masti, i zato neće znatno uticati na povećanje holesterola u krvi. Najniži sadržaj masti ima belo meso, a zatim sledi batak, karabatak, i na kraju pileća krila sa najvećim sadržajem masti. Uklanjanjem kože znatno se smanjuje ukupan sadržaj masti.
Porcija za odraslu osobu - 380 g
Energetska vrednost porcije - 490 kcal
Natrijum - 860 mg
Masti - 13 g
Masti (%) - 33 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 80 mg
Belančevine - 40 g
Belančevine (%) - 24 %
Ugljeni hidrati - 53 g
Ugljeni hidrati (%) - 43 %
Vlakna - 6 g
Porcija za odraslu osobu - 190 g
Energetska vrednost porcije - 245 kcal
Natrijum - 430 mg
Masti - 6.5 g
Masti (%) - 16.5 %
Zasićene masti - 1.5 g
Holesterol - 40 mg
Belančevine - 20 g
Belančevine (%) - 12 %
Ugljeni hidrati - 26.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 21.5 %
Vlakna - 3 g