Na ulju propržiti piletinu isečenu na kocke, dodati iseckane pečurke, začiniti dodatkom za jelo, karijem i biberom. Naliti sa malo vode i kuvati. Kada je jelo gotovo oko 80%, zgusnuti ga umućenim mlekom i brašnom. Preliti pavlakom za kuvanje, promešati i kratko prokuvati. Servirati piletinu na tanjir i poslužiti uz krišku crnog hleba.
Kombinacija mesa i pečuraka u istom obroku rezultira povećanim unosom belančevina u organizam. Međutim, povećan unos belančevina kod osoba koje imaju giht može dovesti do pogoršanja tegoba i pojave upale i bolova. Ovim osobama se osim ograničenja unosa belančevina savetuje i smanjenje unosa masti i alkohola.
Porcija za odraslu osobu - 410 g
Energetska vrednost porcije - 470 kcal
Natrijum - 720 mg
Masti - 17 g
Masti (%) - 32 %
Zasićene masti - 7 g
Holesterol - 73 mg
Belančevine - 39 g
Belančevine (%) - 33 %
Ugljeni hidrati - 42 g
Ugljeni hidrati (%) - 35 %
Vlakna - 5 g
Porcija za odraslu osobu - 205 g
Energetska vrednost porcije - 235 kcal
Natrijum - 360 mg
Masti - 8.5 g
Masti (%) - 16 %
Zasićene masti - 3.5 g
Holesterol - 36.5 mg
Belančevine - 19.5 g
Belančevine (%) - 16.5 %
Ugljeni hidrati - 21 g
Ugljeni hidrati (%) - 17.5 %
Vlakna - 2.5 g