Krompir iseći, skuvati i procediti. Krompir blago usitniti, posoliti, dodati mleko i jaja i pripremiti čvršći pire.
Staviti u dresir džak, istisnuti u pripremljenu tepsiju i napraviti puslice.
Zapeći u rerni zagrejanoj na 200*C, oko 10 minuta.
Piletinu iseći na šnicle, začiniti dodatkom za jelo, pobiberiti i panirati u jaja, brašno i usitnjen badem.
Piletinu ispeći na zagrejanom ulju.
Servirati piletinu u bademu uz puslice od krompira i krišku limuna.
Porcija za odraslu osobu - 395 g
Energetska vrednost porcije - 640 kcal
Natrijum - 332 mg
Masti - 38 g
Masti (%) - 52 %
Zasićene masti - 5 g
Holesterol - 234 mg
Belančevine - 47 g
Belančevine (%) - 29 %
Ugljeni hidrati - 31 g
Ugljeni hidrati (%) - 19 %
Vlakna - 7 g
Porcija za odraslu osobu - 197.5 g
Energetska vrednost porcije - 320 kcal
Natrijum - 166 mg
Masti - 19 g
Masti (%) - 26 %
Zasićene masti - 2.5 g
Holesterol - 117 mg
Belančevine - 23.5 g
Belančevine (%) - 14.5 %
Ugljeni hidrati - 15.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 9.5 %
Vlakna - 3.5 g