Pileće batake i karabatake odkostiti, posoliti, pobiberiti, i lagano peći na zagrejanom ulju.
Preliti belim vinom i ostaviti da se kuva dok tečnost ispari (ali ne skroz).
Vrganje potopiti u hladnu vodu i ostaviti da malo odstoje a zatim ih procediti.
Na ulju izdinstati iseckan crni luk, dodati vrganje i dinstati par minuta.
Začiniti, dodati umućena jaja i promešati.
Vrganje i piletinu servirati uz salatu od paradajza.
Porcija za odraslu osobu - 410 g
Energetska vrednost porcije - 520 kcal
Natrijum - 336 mg
Masti - 16 g
Masti (%) - 29 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 226 mg
Belančevine - 47 g
Belančevine (%) - 39 %
Ugljeni hidrati - 33 g
Ugljeni hidrati (%) - 32 %
Vlakna - 15 g
Porcija za odraslu osobu - 205 g
Energetska vrednost porcije - 260 kcal
Natrijum - 168 mg
Masti - 8 g
Masti (%) - 14.5 %
Zasićene masti - 1.5 g
Holesterol - 113 mg
Belančevine - 23.5 g
Belančevine (%) - 19.5 %
Ugljeni hidrati - 16.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 16 %
Vlakna - 7.5 g