Toggle Navigation

 

Pileća salata sa jogurtom i belim lukom

Beli luk - aromatični začin bez kojeg se kulinarstvo i kobasičarstvo ne bi moglo ni zamisliti. Jedan je od najviše korišćenih začina uopšte, karakterističan po ljutom ukusu i palećem mirisu. Upotrebljava se u svežem i osušenom stanju, kao pasta ili ekstrakt.

Plativoo
Priprema

Piletinu iseći žilijen (na štapiće) i ispeći na zagrejanom maslinovom ulju. Dodati beli luk isečen na listiće i puter, promešati i ostaviti da se puter rastopi. Piletinu ostaviti da se blago prohladi. U činiju staviti dižon senf, malo soka od limuna, kiselu pavlaku, majonez, so i biber, promešati i napraviti dresing. Limun i limetu dobro oprati a zatim koru iseći pilerom na žilijen. Crveni luk i šampinjone iseći na listiće. Salate iscepkati i servirati na tanjir. Preko salate staviti šampinjone i crveni luk, preliti dresingom, dodati piletinu i dekorisati korom od limuna i limete.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 380 g

Energetska vrednost porcije - 190 kcal

Natrijum - 288 mg

Masti - 6 g

Masti (%) - 26 %

Zasićene masti - 2 g

Holesterol - 47 mg

Belančevine - 20 g

Belančevine (%) - 41 %

Ugljeni hidrati - 16 g

Ugljeni hidrati (%) - 33 %

Vlakna - 5 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 190 g

Energetska vrednost porcije - 95 kcal

Natrijum - 144 mg

Masti - 3 g

Masti (%) - 13 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 23.5 mg

Belančevine - 10 g

Belančevine (%) - 20.5 %

Ugljeni hidrati - 8 g

Ugljeni hidrati (%) - 16.5 %

Vlakna - 2.5 g

Broj osoba

4

Autor:

Kuhinjica

Sastojci

    • 400 g belog pileceg mesa
    • 2 cena belog luka
    • 15 g putera
    • 50 g rukole
    • 100 g crvenog luka
    • 200 g sitnijih šampinjona
    • 1 kašika maslinovog ulja
    • 20 g dižon senfa
    • 100 g kisele pavlake
    • 50 ml jogurta
    • so
    • biber
    • 2 limuna
    • 1 limeta
    • mlečne milka cokolade
    • prilog: