Piletinu iseći žilijen (na štapiće) i ispeći na zagrejanom maslinovom ulju. Dodati beli luk isečen na listiće i puter, promešati i ostaviti da se puter rastopi. Piletinu ostaviti da se blago prohladi. U činiju staviti dižon senf, malo soka od limuna, kiselu pavlaku, majonez, so i biber, promešati i napraviti dresing. Limun i limetu dobro oprati a zatim koru iseći pilerom na žilijen. Crveni luk i šampinjone iseći na listiće. Salate iscepkati i servirati na tanjir. Preko salate staviti šampinjone i crveni luk, preliti dresingom, dodati piletinu i dekorisati korom od limuna i limete.
Porcija za odraslu osobu - 380 g
Energetska vrednost porcije - 190 kcal
Natrijum - 288 mg
Masti - 6 g
Masti (%) - 26 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 47 mg
Belančevine - 20 g
Belančevine (%) - 41 %
Ugljeni hidrati - 16 g
Ugljeni hidrati (%) - 33 %
Vlakna - 5 g
Porcija za odraslu osobu - 190 g
Energetska vrednost porcije - 95 kcal
Natrijum - 144 mg
Masti - 3 g
Masti (%) - 13 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 23.5 mg
Belančevine - 10 g
Belančevine (%) - 20.5 %
Ugljeni hidrati - 8 g
Ugljeni hidrati (%) - 16.5 %
Vlakna - 2.5 g