Crni luk sitno iseckati, propržiti na malo ulja, a potom dodati šargarepu iseckanu na kockice i svežu papriku isečenu na štapiće, pa pržiti dok povrće ne omekša. Kada povrće omekša, dodati iseckane šampinjone, sitno iseckan beli luk, biber i lovorov list. Posle nekoliko minuta, sipati malo vode i dinstati na
tihoj vatri. Kada pečurke omekšaju, sipati belo vino, začiniti dodatkom za jelo, promešati, te dinstati dok pečurke ne upiju vino. Pijane šampinjone u povrću poslužiti uz krišku crnog hleba.
šampinjoni se mogu pripremiti na najrazličitije načine, imaju dobar ukus, podstiču apetit, a ujedno imaju i visoku hranjivu vrednost kao što to imaju sve gljive. S obzirom da su bogati proteinima, mogu obogatiti ishranu, naročito osobama koje ne konzumiraju meso ili onima koje to čine retko.
Porcija za odraslu osobu - 490 g
Energetska vrednost porcije - 460 kcal
Natrijum - 800 mg
Masti - 14 g
Masti (%) - 27 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 0 mg
Belančevine - 15 g
Belančevine (%) - 13 %
Ugljeni hidrati - 61 g
Ugljeni hidrati (%) - 60 %
Vlakna - 11 g
Porcija za odraslu osobu - 245 g
Energetska vrednost porcije - 230 kcal
Natrijum - 400 mg
Masti - 7 g
Masti (%) - 13.5 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 0 mg
Belančevine - 7.5 g
Belančevine (%) - 6.5 %
Ugljeni hidrati - 30.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 30 %
Vlakna - 5.5 g