Tikvicu iseći na krugove, posoliti, pobiberiti i izgrilovati na maslinovom ulju.
Grilovane tikvice poređati na papirni ubrus da upije višak masnoće.
Podlogu za picu premazati kečapom, poređati tikvice, paradajz i mocarelu isečene na kolutove, začiniti i posuti origanom.
Peći picu u zagrejanoj rerni na 250°C, oko 25 minuta. Iseći pečenu picu na parčad i servirati.
Porcija za odraslu osobu - 350 g
Energetska vrednost porcije - 555 kcal
Natrijum - 1750 mg
Masti - 23 g
Masti (%) - 37 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 0 mg
Belančevine - 32 g
Belančevine (%) - 23 %
Ugljeni hidrati - 57 g
Ugljeni hidrati (%) - 40 %
Vlakna - 4 g
Porcija za odraslu osobu - 175 g
Energetska vrednost porcije - 277.5 kcal
Natrijum - 875 mg
Masti - 11.5 g
Masti (%) - 18.5 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 0 mg
Belančevine - 16 g
Belančevine (%) - 11.5 %
Ugljeni hidrati - 28.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 20 %
Vlakna - 2 g