Meso iseći na kockice. Krompir iseći na kolutove i skuvati u posoljenoj vodi, 10 – 12 minuta ili dok ne omekša, a zatim ga ocediti i ostaviti sa strane. Za pripremu sosa: u šerpi zagrejati malo ulja, dodati iseckan praziluk (ostaviti malo za posipanje), beli luk i dinstati dok ne omekša, uz stalno mešanje. Skinuti sa vatre. Dodati krem sir, senf i žalfiju i dobro promešati. Postepeno dodavati mleko uz stalno mešanje, dok se smesa ne izjednači. U nauljenu tepsiju poređati prvi sloj krompira, preko njega staviti polovinu mesa, polovinu količine paprika, polovinu sosa i polovinu rendanog sira. Postupak ponoviti – krompir, meso, paprika i sos. Pokriti tepsiju alu folijom i staviti da se peče u zagrejanu rernu na 180*C, oko 20 minuta. Zatim skloniti foliju, dodati ostatak sira i zapeći još 5 do 10 minuta dok sir ne počne da rumeni. Izvaditi tepsiju, sačekati deset minuta i posuti ostatkom praziluka pre serviranja.
Porcija za odraslu osobu - 400 g
Energetska vrednost porcije - 270 kcal
Natrijum - 299 mg
Masti - 4 g
Masti (%) - 12 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 48 mg
Belančevine - 31 g
Belančevine (%) - 48 %
Ugljeni hidrati - 26 g
Ugljeni hidrati (%) - 40 %
Vlakna - 5 g
Porcija za odraslu osobu - 200 g
Energetska vrednost porcije - 135 kcal
Natrijum - 149.5 mg
Masti - 2 g
Masti (%) - 6 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 24 mg
Belančevine - 15.5 g
Belančevine (%) - 24 %
Ugljeni hidrati - 13 g
Ugljeni hidrati (%) - 20 %
Vlakna - 2.5 g