Krompir iseći, staviti u tepsiju, preliti uljem, posoliti, pobiberiti i peći u rerni oko 30 minuta.
Sitno iseckati crni i beli luk, propržiti par minuta i dodati mleveno meso i sojine ljuspice. Dinstati par minuta, prohladiti, a zatim dodati pšenično brašno, jaja, jogurt, prašak za pecivo, so i biber. Promešati sastojke.
Kalup za kuglof premazati uljem, posuti prezlom i rasporediti smesu. Mesni kuglof peći u rerni zagrejanoj na 180°C oko 45 minuta.
Gotov kuglof prohladiti, okrenuti kalup i staviti na tacnu. Uz mesni kuglof sa sojinim ljuspicama servirati kiselu pavlaku i prilog od pečenog krompira.
Porcija za odraslu osobu - 350 g
Energetska vrednost porcije - 490 kcal
Natrijum - 314 mg
Masti - 22 g
Masti (%) - 37 %
Zasićene masti - 8 g
Holesterol - 167 mg
Belančevine - 30 g
Belančevine (%) - 24 %
Ugljeni hidrati - 46 g
Ugljeni hidrati (%) - 39 %
Vlakna - 3 g
Porcija za odraslu osobu - 175 g
Energetska vrednost porcije - 245 kcal
Natrijum - 157 mg
Masti - 11 g
Masti (%) - 18.5 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 83.5 mg
Belančevine - 15 g
Belančevine (%) - 12 %
Ugljeni hidrati - 23 g
Ugljeni hidrati (%) - 19.5 %
Vlakna - 1.5 g