Piletinu iseći na trake, staviti u činiju i pomešati sa gustinom razmućenim u vodi. Dodati žumance, čili sos, promešati i i ostaviti 10 minuta da odstoji. Na zagrejanom ulju ispržiti piletinu, izvaditi je sa strane, dodati u tiganj iseckan crni i beli luk i propržiti. Vratiti piletinu na luk, dodati crveni pasulj, iseckanu čili papričicu, posoliti i lagano dinstati 15 minuta. Uz čili piletinu sa crvenim pasuljem poslužiti krišku crnog hleba.
Upotreba konzerviranog pasulja u limenkama ima svojih prednosti u odnosu na kuvani pasulj, u vidu brže pripreme, manjeg gubitka nutritivnih vrednosti i dužeg roka upotrebe.
Porcija za odraslu osobu - 315 g
Energetska vrednost porcije - 450 kcal
Natrijum - 1380 mg
Masti - 11 g
Masti (%) - 22 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 125 mg
Belančevine - 43 g
Belančevine (%) - 38 %
Ugljeni hidrati - 45 g
Ugljeni hidrati (%) - 40 %
Vlakna - 8 g
Porcija za odraslu osobu - 157.5 g
Energetska vrednost porcije - 225 kcal
Natrijum - 690 mg
Masti - 5.5 g
Masti (%) - 11 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 62.5 mg
Belančevine - 21.5 g
Belančevine (%) - 19 %
Ugljeni hidrati - 22.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 20 %
Vlakna - 4 g