U zagrejan tiganj uliti deo ulja i ispeći prethodno začinjenu ribu. Crveni luk iseći na rezance, dodati ulje i sirće i dobro promešati. Krompir iseći na kolutove preliti pripremljenim lukom i lagano promešati. Smuđ servirati uz krompir salatu i poslužiti uz ražani hleb.
Od načina pripreme zavisi da li će se prirodno nutritivno svojstvo smuđa zadržati ili će se dodavanjem masnoće povećati sadržaj masti u obroku. Zato ribu pripremajte na maslinovom ulju koje se sastoji od masnih kiselina koje su stabilne zbog čega je ono najmanje podložno oksidaciji i promenama na visokim temperaturama
Porcija za odraslu osobu - 475 g
Energetska vrednost porcije - 600 kcal
Natrijum - 425 mg
Masti - 20 g
Masti (%) - 32 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 215 mg
Belančevine - 50 g
Belančevine (%) - 36 %
Ugljeni hidrati - 47 g
Ugljeni hidrati (%) - 32 %
Vlakna - 6 g
Porcija za odraslu osobu - 237.5 g
Energetska vrednost porcije - 300 kcal
Natrijum - 212.5 mg
Masti - 10 g
Masti (%) - 16 %
Zasićene masti - 1.5 g
Holesterol - 107.5 mg
Belančevine - 25 g
Belančevine (%) - 18 %
Ugljeni hidrati - 23.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 16 %
Vlakna - 3 g