Mlade krompiriće lagano oguliti, po potrebi veće komade iseći na polovine i skuvati. Kuvane krompire ocediti i ohladiti. šargarepu očistiti, iseći na kolutove i obariti. Obarenu šargarepu ocediti i rashladiti. Piletinu iseći na štapiće i lagano ispeći na zagrejanom ulju. Sve ove namirnice sjediniti u činiji, dodati parajz šeri, masline i začine. Služiti uz krišku crnog hleba.
Porcija za odraslu osobu - 350 g
Energetska vrednost porcije - 370 kcal
Natrijum - 1200 mg
Masti - 8 g
Masti (%) - 20 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 44 mg
Belančevine - 27 g
Belančevine (%) - 30 %
Ugljeni hidrati - 45 g
Ugljeni hidrati (%) - 50 %
Vlakna - 7 g
Porcija za odraslu osobu - 175 g
Energetska vrednost porcije - 185 kcal
Natrijum - 600 mg
Masti - 4 g
Masti (%) - 10 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 22 mg
Belančevine - 13.5 g
Belančevine (%) - 15 %
Ugljeni hidrati - 22.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 25 %
Vlakna - 3.5 g