Toggle Navigation

 

Kaneloni sa spanaćem i ovčijim sirom

Neke vrste sveže testenina koje se koriste u jelima koje se peku u pećnici, kao što su lazanje, kaneloni i sl., ne zahtevaju prethodno kuvanje kao ostale vrste testenine. Dovoljno je da se napravi ređi sos koji testenina upije tokom pečenja. Kaneloni se slažu tako da spoj ostane okrenut na niže.

Plativoo
Priprema

Spanać iseckati i kratko prodinstati u tiganju. Začiniti i pomešati u činiji sa ovčijim sirom. Po malo smese staviti na testo za lazanje, uviti kanelone i poređati u odgovarajuće posude. Puter otopiti, dodati naseckan beli luk i brašno, preliti mlekom i uz stalno mešanje kuvati dok se bešamel ne zgusne. Na kraju kuvanja začiniti sos muskatnim oraščićem. Preliti kanelone bešamelom, posuti parmezanom i zapeći 20-ak minuta u zagrejanoj rerni na 200 *C. Servirati i ukrasiti po želji.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 390 g

Energetska vrednost porcije - 370 kcal

Natrijum - 740 mg

Masti - 11 g

Masti (%) - 25 %

Zasićene masti - 6 g

Holesterol - 43 mg

Belančevine - 25 g

Belančevine (%) - 27 %

Ugljeni hidrati - 46 g

Ugljeni hidrati (%) - 48 %

Vlakna - 5 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 195 g

Energetska vrednost porcije - 185 kcal

Natrijum - 370 mg

Masti - 5.5 g

Masti (%) - 12.5 %

Zasićene masti - 3 g

Holesterol - 21.5 mg

Belančevine - 12.5 g

Belančevine (%) - 13.5 %

Ugljeni hidrati - 23 g

Ugljeni hidrati (%) - 24 %

Vlakna - 2.5 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

35 min.

Autor:

Kuhinjica

Sastojci

    • 250 g svežeg testa za lazanje
    • 600 g spanaća
    • 200 g ovčijeg sira
    • 50 g parmezana
    • 20 g putera
    • 2 cena belog luka
    • 20 g brašna
    • 400 ml obranog mleka
    • muskatni oraščić
    • biber
    • so