Spanać iseckati i kratko prodinstati u tiganju. Začiniti i pomešati u činiji sa ovčijim sirom. Po malo smese staviti na testo za lazanje, uviti kanelone i poređati u odgovarajuće posude. Puter otopiti, dodati naseckan beli luk i brašno, preliti mlekom i uz stalno mešanje kuvati dok se bešamel ne zgusne. Na kraju kuvanja začiniti sos muskatnim oraščićem. Preliti kanelone bešamelom, posuti parmezanom i zapeći 20-ak minuta u zagrejanoj rerni na 200 *C. Servirati i ukrasiti po želji.
Porcija za odraslu osobu - 390 g
Energetska vrednost porcije - 370 kcal
Natrijum - 740 mg
Masti - 11 g
Masti (%) - 25 %
Zasićene masti - 6 g
Holesterol - 43 mg
Belančevine - 25 g
Belančevine (%) - 27 %
Ugljeni hidrati - 46 g
Ugljeni hidrati (%) - 48 %
Vlakna - 5 g
Porcija za odraslu osobu - 195 g
Energetska vrednost porcije - 185 kcal
Natrijum - 370 mg
Masti - 5.5 g
Masti (%) - 12.5 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 21.5 mg
Belančevine - 12.5 g
Belančevine (%) - 13.5 %
Ugljeni hidrati - 23 g
Ugljeni hidrati (%) - 24 %
Vlakna - 2.5 g