Jagnjeće kotlete posoliti, pobiberiti i ispeći na zagrejanom maslinovom ulju.
Pred kraj pečenja posuti kotlete rendanim svežim đumbirom i ruzmarinom i promešati.
U činiju staviti iscepkanu rukolu, na kolutove isečen anis i kockice pomorandže, preliti preostalim maslinovim uljem i sokom od limuna, dodati masline i promešati salatu.
Servirati salatu od rukole, anisa i pomorandže na tanjir, dodati jagnjeće kotlete i poslužiti.
Porcija za odraslu osobu - 340 g
Energetska vrednost porcije - 450 kcal
Natrijum - 511 mg
Masti - 28 g
Masti (%) - 55 %
Zasićene masti - 5 g
Holesterol - 99 mg
Belančevine - 33 g
Belančevine (%) - 29 %
Ugljeni hidrati - 18 g
Ugljeni hidrati (%) - 16 %
Vlakna - 4 g
Porcija za odraslu osobu - 170 g
Energetska vrednost porcije - 225 kcal
Natrijum - 255.5 mg
Masti - 14 g
Masti (%) - 27.5 %
Zasićene masti - 2.5 g
Holesterol - 49.5 mg
Belančevine - 16.5 g
Belančevine (%) - 14.5 %
Ugljeni hidrati - 9 g
Ugljeni hidrati (%) - 8 %
Vlakna - 2 g