Na zagrejanom maslinovom ulju dinstati iseckan crni luk uz povremeno dolivanje vode. Kad voda ispari dodati iseckan beli luk i svež spanać, promešati, posoliti, pobiberiti i začiniti muskatnim oraščićem.
Dodati polovinu količine usitnjenog feta sira i promešati.
Staviti spanać u odgovarajuće posude za pečenje, preliti umućenim jajima sa mlekom, posuti preostalim feta sirom i peći u rerni zagrejanoj na 200ºC oko 7-8 minuta.
Porcija za odraslu osobu - 420 g
Energetska vrednost porcije - 430 kcal
Natrijum - 1220 mg
Masti - 29 g
Masti (%) - 59 %
Zasićene masti - 14 g
Holesterol - 281 mg
Belančevine - 25 g
Belančevine (%) - 22 %
Ugljeni hidrati - 21 g
Ugljeni hidrati (%) - 19 %
Vlakna - 4 g
Porcija za odraslu osobu - 210 g
Energetska vrednost porcije - 215 kcal
Natrijum - 610 mg
Masti - 14.5 g
Masti (%) - 29.5 %
Zasićene masti - 7 g
Holesterol - 140.5 mg
Belančevine - 12.5 g
Belančevine (%) - 11 %
Ugljeni hidrati - 10.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 9.5 %
Vlakna - 2 g