Toggle Navigation

 

Tost torta sa sardinama

Namirnice bogate omega-3 masnim kiselinama kao što su skuša, sardine, tunjevina, pastrmka ili losos treba da se nađu na vašem jelovniku najmanje dva puta nedeljno, kako bi se ostvario njihov pozitivan uticaj na zdravlje.

Plativoo
Priprema

Umutiti kiselu pavlaku i majonez i podeliti smesu na tri dela.

U prvi deo smese staviti usitnjene sardine, u drugi deo rendana barena jaja, a u treći sitno iseckane kisele krastavce (po ukusu filove posoliti i pobiberiti).

Ređati kriške tosta (po 4 komada) na tacnu, premazivati svaki red jednim od filova i preklopiti kriškama tosta.

Pripremiti premaz od kisele pavlake, majoneza i rendanog trapista, premazati tortu i ostaviti da se ohladi u frižideru.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 80 g

Energetska vrednost porcije - 190 kcal

Natrijum - 366 mg

Masti - 13 g

Masti (%) - 63 %

Zasićene masti - 5 g

Holesterol - 57 mg

Belančevine - 7 g

Belančevine (%) - 16 %

Ugljeni hidrati - 10 g

Ugljeni hidrati (%) - 21 %

Vlakna - 1 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 40 g

Energetska vrednost porcije - 95 kcal

Natrijum - 183 mg

Masti - 6.5 g

Masti (%) - 31.5 %

Zasićene masti - 2.5 g

Holesterol - 28.5 mg

Belančevine - 3.5 g

Belančevine (%) - 8 %

Ugljeni hidrati - 5 g

Ugljeni hidrati (%) - 10.5 %

Vlakna - 0.5 g

Broj osoba

30

Vreme pripreme

30 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

  • Ostali sastojci:
    • 1 pakovanje crnog tost hleba
    • 400 g kisele pavlake
    • 200 g majoneza
    • 200 g kiselih krastavaca
    • 300 g sardina
    • so
    • biber
    • 4 barena jajeta
  • Namaz:
    • 200 g kisele pavlake
    • 200 g majoneza
    • 200 g rendanog trapista