Toggle Navigation

 

Taljatele sa sušenim paradajzom i senfom sa slačicom

Taljatele su jedna vrsta sveže testenine, čija je tekstura porozna i gruba. Zato je idealna за guste sosove, uglavnom napravljene od teletine, govedine, svinjetine, a i od mesa zeca. Takođe su i za lakše varijante, tj, jednostavnije sosove, kao što su vegetarijanski, sa raznim orašastim plodovima ili najpoznatiji sos od paradajza i bosiljka.

Plativoo
Priprema

U ključalu vodu dodati malo soli, ulje i staviti taljatele da se kuvaju, da budu al dente.

Paradajz sitno iseckati.

U činiji ulupati jaja, dodati pavlaku za kuvanje i kiselu pavlaku, senf sa slačicom, iseckan paradajz, nacepkan bosiljak i narendan parmezan.

Testeninu procediti, vratiti u šerpu, preliti umućenim sosom, promešati i servirati.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 320 g

Energetska vrednost porcije - 540 kcal

Belančevine - 24 g

Belančevine (%) - 18 %

Masti - 17 g

Masti (%) - 28 %

Zasićene masti - 7 g

Holesterol - 245 mg

Ugljeni hidrati - 73 g

Ugljeni hidrati (%) - 54 %

Natrijum - 791 mg

Vlakna - 2 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 160 g

Energetska vrednost porcije - 270 kcal

Belančevine - 12 g

Belančevine (%) - 9 %

Masti - 8.5 g

Masti (%) - 14 %

Zasićene masti - 3.5 g

Holesterol - 122.5 mg

Ugljeni hidrati - 36.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 27 %

Natrijum - 395.5 mg

Vlakna - 1 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

35 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 400 g taljatela
    • 100 g sušenog paradajza
    • 3 jaja
    • 120 ml pavlake za kuvanje
    • 100 g kisele pavlake
    • 40 g dižon senfa
    • 50 g parmezana
    • bosiljak
    • so,
    • biber