Suve smokve napuniti celim bademom, umotati u listiće pršute i zapeći u rerni zagrejanoj na 220°C oko 5 minuta.
Ajsberg tj. „ledenu“ salatu sitno iseći, posoliti, preliti sokom od limuna i maslinovim uljem i promešati.
Servirati suve smokve u pršuti na ajsberg salati i dekorisati redukovanim balzamikom.
Porcija za odraslu osobu - 200 g
Energetska vrednost porcije - 285 kcal
Belančevine - 10 g
Belančevine (%) - 13 %
Masti - 13 g
Masti (%) - 37 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 11 mg
Ugljeni hidrati - 39 g
Ugljeni hidrati (%) - 50 %
Natrijum - 162 mg
Vlakna - 8 g
Porcija za odraslu osobu - 100 g
Energetska vrednost porcije - 142.5 kcal
Belančevine - 5 g
Belančevine (%) - 6.5 %
Masti - 6.5 g
Masti (%) - 18.5 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 5.5 mg
Ugljeni hidrati - 19.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 25 %
Natrijum - 81 mg
Vlakna - 4 g