Toggle Navigation

 

Sojini trouglići

Semenke susama imaju prijatan ukus, koji se posebno povećava prženjem, ili uopšte, termičkom obradom. Susamom se posipaju peciva, hleb i slatki i slani kolači, a mogu se začinjavati i meso i povrće. Semenke se koriste za izradu drugih začinskih mešavina i susamovog jestivog ulja.

Plativoo
Priprema

Lisnato testo razvući na tanki list i iseći manje kvadrate.

U činiji sjediniti sojine ljuspice, kečap, rendani trapist, posoliti, pobiberiti i začiniti bosiljkom. Po malo mase stavljati u sredinu kocke i preklopiti, tako da se dobije trougao. Viljuškom pritisnuti krajeve da se dobro zalepe.

Premazati svaki trougao umućenim jajetom i posuti semenkama susama i lana. Staviti trougliće u tepsiju i ispeći u zagrejanoj rerni na 220*C, oko 25 minuta.

Servirati sojine trougliće i poslužiti.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 70 g

Energetska vrednost porcije - 195 kcal

Natrijum - 417 mg

Masti - 12 g

Masti (%) - 53 %

Zasićene masti - 3 g

Holesterol - 24 mg

Belančevine - 8 g

Belančevine (%) - 16 %

Ugljeni hidrati - 16 g

Ugljeni hidrati (%) - 31 %

Vlakna - 2 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 35 g

Energetska vrednost porcije - 97.5 kcal

Natrijum - 208.5 mg

Masti - 6 g

Masti (%) - 26.5 %

Zasićene masti - 1.5 g

Holesterol - 12 mg

Belančevine - 4 g

Belančevine (%) - 8 %

Ugljeni hidrati - 8 g

Ugljeni hidrati (%) - 15.5 %

Vlakna - 1 g

Broj osoba

10

Vreme pripreme

20 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 300 g lisnatog testa
    • 200 g hidriranih sojinih ljuspica
    • 50 g kečapa
    • bosiljak
    • biber
    • so
    • 50 g dimljenog trapista
    • 1 jaje
    • 50 g semenki (susam i lan)