Razdvojiti žumanca od belanaca. Umutiti čvrst sneg od belanaca. U žumanca dodati brašno, prašak za pecivo, so i umutiti mikserom. Varjačom lagano sjediniti obe smese i razliti u pleh obložen papirom za pečenje. Peći koru u zagrejanoj rerni na 180ºC, oko 15 minuta. Vruću koru staviti na vlažnu krpu, skinuti papir, ostaviti da se ohladi a zatim iseći na dva jednaka dela.
Izrendati kisele krastavce, prašku šunku i trapist, dodati kiselu pavlaku (deo pavlake ostaviti za premazivanje) i promešati nadev.
Prvu koru premazati nadevom, preklopiti drugom korom, premazati kiselom pavlakom, posuti tucanom paprikom i ostaviti na hladnom mestu do posluženja.
Porcija za odraslu osobu - 70 g
Energetska vrednost porcije - 100 kcal
Natrijum - 404 mg
Masti - 5 g
Masti (%) - 44 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 82 mg
Belančevine - 7 g
Belančevine (%) - 29 %
Ugljeni hidrati - 7 g
Ugljeni hidrati (%) - 27 %
Porcija za odraslu osobu - 35 g
Energetska vrednost porcije - 50 kcal
Natrijum - 202 mg
Masti - 2.5 g
Masti (%) - 22 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 41 mg
Belančevine - 3.5 g
Belančevine (%) - 14.5 %
Ugljeni hidrati - 3.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 13.5 %