Prezlu preliti sa malo mleka (natopiti je u mleku).
U činiju staviti mleveno meso, sitno iseckan beli luk, jaje, začiniti, posuti peršunom, dodati prezlu i umesiti smesu.
Praviti pljeskavice od smese i ispeći na zagrejanom maslinovom ulju.
Sa šampinjona odstraniti nožice i svaki klobuk ispeći u tiganju.
Na tanjir servirati šampinjone sa malim pljeskavicama, posuti rendanim trapistom i poslužiti.
Porcija za odraslu osobu - 215 g
Energetska vrednost porcije - 370 kcal
Belančevine - 27 g
Belančevine (%) - 28 %
Masti - 24 g
Masti (%) - 58 %
Zasićene masti - 9 g
Holesterol - 114 mg
Ugljeni hidrati - 14 g
Ugljeni hidrati (%) - 14 %
Natrijum - 810 mg
Vlakna - 3 g
Porcija za odraslu osobu - 107.5 g
Energetska vrednost porcije - 185 kcal
Belančevine - 13.5 g
Belančevine (%) - 14 %
Masti - 12 g
Masti (%) - 29 %
Zasićene masti - 4.5 g
Holesterol - 57 mg
Ugljeni hidrati - 7 g
Ugljeni hidrati (%) - 7 %
Natrijum - 405 mg
Vlakna - 1.5 g