Toggle Navigation

 

Šampinjoni sa malim pljeskavicama

Brzo se spremi, a još brže pojede.

Plativoo
Priprema

Prezlu preliti sa malo mleka (natopiti je u mleku).

U činiju staviti mleveno meso, sitno iseckan beli luk, jaje, začiniti, posuti peršunom, dodati prezlu i umesiti smesu.

Praviti pljeskavice od smese i ispeći na zagrejanom maslinovom ulju.

Sa šampinjona odstraniti nožice i svaki klobuk ispeći u tiganju.

Na tanjir servirati šampinjone sa malim pljeskavicama, posuti rendanim trapistom i poslužiti.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 215 g

Energetska vrednost porcije - 370 kcal

Belančevine - 27 g

Belančevine (%) - 28 %

Masti - 24 g

Masti (%) - 58 %

Zasićene masti - 9 g

Holesterol - 114 mg

Ugljeni hidrati - 14 g

Ugljeni hidrati (%) - 14 %

Natrijum - 810 mg

Vlakna - 3 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 107.5 g

Energetska vrednost porcije - 185 kcal

Belančevine - 13.5 g

Belančevine (%) - 14 %

Masti - 12 g

Masti (%) - 29 %

Zasićene masti - 4.5 g

Holesterol - 57 mg

Ugljeni hidrati - 7 g

Ugljeni hidrati (%) - 7 %

Natrijum - 405 mg

Vlakna - 1.5 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

25 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 250 g krupnijih šampinjona
    • 250 g mešanog mlevenog mesa
    • 200 g dimljenog trapista
    • 2 kašike maslinovog ulja
    • 1 jaje
    • 1 čen belog luka
    • 1 kašika prezle
    • 3 kašike mleka
    • 1 kašika svežeg peršuna
    • crvena mlevena paprika
    • so,
    • biber
Ključne reči:
mleveno meso šampinjoni