Sojine komadiće propržiti na delu maslinovog ulja i ocediti na papirnom ubrusu.
U činiju staviti iseckanu salatu, so, biber, ostatak ulja i balzamiko sirće.
Lagano promešati, servirati na tanjir, dodati rendanu šargarepu i kockice pržene soje.
Posuti salatu sa pečenom sojom parmezanom i poslužiti.
Porcija za odraslu osobu - 230 g
Energetska vrednost porcije - 430 kcal
Belančevine - 43 g
Belančevine (%) - 38 %
Masti - 15 g
Masti (%) - 29 %
Zasićene masti - 5 g
Holesterol - 18 mg
Ugljeni hidrati - 36 g
Ugljeni hidrati (%) - 33 %
Natrijum - 501 mg
Vlakna - 2 g
Porcija za odraslu osobu - 115 g
Energetska vrednost porcije - 215 kcal
Belančevine - 21.5 g
Belančevine (%) - 19 %
Masti - 7.5 g
Masti (%) - 14.5 %
Zasićene masti - 2.5 g
Holesterol - 9 mg
Ugljeni hidrati - 18 g
Ugljeni hidrati (%) - 16.5 %
Natrijum - 250.5 mg
Vlakna - 1 g