Piletinu obariti, ocediti, iseći na kockice i staviti u činiju.
Celer narendati, staviti u činiju i dodati bareni pirinač, šampinjone, kiselu pavlaku, majonez, senf i začine.
Dobro promešati i servirati salatu na tanjir. Poslužiti uz tost i jogurt.
Koren celera treba očistiti četkicom u hladnoj vodi kako bi se uklonili ostaci zemlje, potom odseći vrh i oguliti njegovu grubu površinu. Nakon što se celer naseče na šnite, kockice ili se nariba, nacedi se limunov sok ili se na kratko uroni u vodu sa limunovim sokom kako u kontaktu sa svetlom ne bi izgubio boju.
Porcija za odraslu osobu - 490 g
Energetska vrednost porcije - 460 kcal
Natrijum - 880 mg
Masti - 5 g
Masti (%) - 11 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 63 mg
Belančevine - 41 g
Belančevine (%) - 35 %
Ugljeni hidrati - 64 g
Ugljeni hidrati (%) - 54 %
Vlakna - 7 g
Porcija za odraslu osobu - 245 g
Energetska vrednost porcije - 230 kcal
Natrijum - 440 mg
Masti - 2.5 g
Masti (%) - 5.5 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 31.5 mg
Belančevine - 20.5 g
Belančevine (%) - 17.5 %
Ugljeni hidrati - 32 g
Ugljeni hidrati (%) - 27 %
Vlakna - 3.5 g