Narendati celer, šargarepu i jabuke, staviti u činiju, preliti sokom od limuna i promešati.
Salatu servirati na tanjir, dodati suvi vrat i posuti mlevenim orasima.
Izbalansiran obrok, sa uravnoteženim odnosom belančevina, ugljenih hidrata i masti u energetskoj vrednosti porcije, uz to i bogat dijetnim vlaknima, pravi je dar organizmu
Porcija za odraslu osobu - 240 g
Energetska vrednost porcije - 380 kcal
Natrijum - 1370 mg
Masti - 11 g
Masti (%) - 19 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 23 mg
Belančevine - 23 g
Belančevine (%) - 18 %
Ugljeni hidrati - 81 g
Ugljeni hidrati (%) - 63 %
Vlakna - 9 g
Porcija za odraslu osobu - 120 g
Energetska vrednost porcije - 190 kcal
Natrijum - 685 mg
Masti - 5.5 g
Masti (%) - 9.5 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 11.5 mg
Belančevine - 11.5 g
Belančevine (%) - 9 %
Ugljeni hidrati - 40.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 31.5 %
Vlakna - 4.5 g