Toggle Navigation

 

Prokelj sa rolatom

Prokelj je bogat vitaminima A i C, folnom kiselinom i vlaknima.

Plativoo
Priprema

Na delu putera sotirati iseckanu papriku, šampinjone i praziluk.

Lisnato testo razviti oklagijom na list debljine 5 mm, poređati listove praške šunke, sitno narendan feta sir i sotirano povrće. Uviti rolat i peći u rerni zagrejanoj na 200°C, oko 20 minuta.

Na preostalom puteru kratko propržiti iseckan beli luk, dodati bareni prokelj i začiniti.

Rolat izvaditi iz rerne, malo prohladiti i iseći na manje komade.

Servirati prokelj uz rolat od lisnatog testa sa povrćem.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 280 g

Energetska vrednost porcije - 470 kcal

Belančevine - 21 g

Belančevine (%) - 17 %

Masti - 21 g

Masti (%) - 59 %

Zasićene masti - 14 g

Holesterol - 80 mg

Ugljeni hidrati - 29 g

Ugljeni hidrati (%) - 24 %

Natrijum - 1359 mg

Vlakna - 5 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 140 g

Energetska vrednost porcije - 235 kcal

Belančevine - 10.5 g

Belančevine (%) - 8.5 %

Masti - 10.5 g

Masti (%) - 29.5 %

Zasićene masti - 7 g

Holesterol - 40 mg

Ugljeni hidrati - 14.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 12 %

Natrijum - 679.5 mg

Vlakna - 2.5 g

Broj osoba

6

Vreme pripreme

45 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 300 g lisnatog testa
    • 150 g šampinjona
    • 150 g praziluka
    • 150 g crvene paprike
    • 20 g putera
    • 200 g praške šunke
    • 300 g feta sira
    • 400 g barenog prokelja
    • so,
    • biber
    • 1 čen beli luk