Na delu putera sotirati iseckanu papriku, šampinjone i praziluk.
Lisnato testo razviti oklagijom na list debljine 5 mm, poređati listove praške šunke, sitno narendan feta sir i sotirano povrće. Uviti rolat i peći u rerni zagrejanoj na 200°C, oko 20 minuta.
Na preostalom puteru kratko propržiti iseckan beli luk, dodati bareni prokelj i začiniti.
Rolat izvaditi iz rerne, malo prohladiti i iseći na manje komade.
Servirati prokelj uz rolat od lisnatog testa sa povrćem.
Porcija za odraslu osobu - 280 g
Energetska vrednost porcije - 470 kcal
Belančevine - 21 g
Belančevine (%) - 17 %
Masti - 21 g
Masti (%) - 59 %
Zasićene masti - 14 g
Holesterol - 80 mg
Ugljeni hidrati - 29 g
Ugljeni hidrati (%) - 24 %
Natrijum - 1359 mg
Vlakna - 5 g
Porcija za odraslu osobu - 140 g
Energetska vrednost porcije - 235 kcal
Belančevine - 10.5 g
Belančevine (%) - 8.5 %
Masti - 10.5 g
Masti (%) - 29.5 %
Zasićene masti - 7 g
Holesterol - 40 mg
Ugljeni hidrati - 14.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 12 %
Natrijum - 679.5 mg
Vlakna - 2.5 g