Piletinu iseći na štapiće i ispeći u tiganju na zagrejanom ulju.
Zelenu salatu iseći na rezance, staviti u dublju činiju, dodati rukolu, isečenu papriku, čeri paradajz isečen na polovine i začiniti.
Dodati ulje i balzamiko, promešati i servirati na tanjir.
Piletinu posoliti, pobiberiti i poređati preko salate. Poslužiti uz crni hleb i sok od jabuke.
Porcija za odraslu osobu - 550 g
Energetska vrednost porcije - 550 kcal
Masti - 14 g
Masti (%) - 23 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 58 mg
Belančevine - 36 g
Belančevine (%) - 25 %
Ugljeni hidrati - 6 g
Ugljeni hidrati (%) - 890 %
Porcija za odraslu osobu - 275 g
Energetska vrednost porcije - 275 kcal
Masti - 7 g
Masti (%) - 11.5 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 29 mg
Belančevine - 18 g
Belančevine (%) - 12.5 %
Ugljeni hidrati - 3 g
Ugljeni hidrati (%) - 445 %