Toggle Navigation

 

Pileća pašteta sa kikirikijem

Kikiriki koji koristite u ovom receptu mora biti neslan a kad ga stavite u blender sameljite ga toliko sitno, dok se ne pretvori u prah.

Plativoo
Priprema

Pileće meso ispeći i ohladiti, a kikiriki samleti u prah. U blender staviti piletinu, samleven kikiriki, sitan sir, kisele krastavce, malo soka od limuna i začiniti. Količina kiselih krastavaca, kao i soka od limuna zavisi od ukusa, ali treba paziti da ne bude prekiselo. Samleti sastojke i napraviti paštetu. Servirati uz tost hleb ili bilo koju vrstu hleba po želji.

recept by Dejan

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 230 g

Energetska vrednost porcije - 315 kcal

Natrijum - 741 mg

Masti - 15 g

Masti (%) - 44 %

Zasićene masti - 2 g

Holesterol - 75 mg

Belančevine - 39 g

Belančevine (%) - 48 %

Ugljeni hidrati - 6 g

Ugljeni hidrati (%) - 8 %

Vlakna - 1 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 115 g

Energetska vrednost porcije - 157.5 kcal

Natrijum - 370.5 mg

Masti - 7.5 g

Masti (%) - 22 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 37.5 mg

Belančevine - 19.5 g

Belančevine (%) - 24 %

Ugljeni hidrati - 3 g

Ugljeni hidrati (%) - 4 %

Vlakna - 0.5 g

Broj osoba

4

Autor:

Kuhinjica

Sastojci

    • 500 g pilećeg belog mesa
    • 50 g neslanog kikirikija
    • kiseli krastavci
    • sitan sir
    • sok od jednog limuna
    • so
    • biber