Pileće meso ispeći i ohladiti, a kikiriki samleti u prah. U blender staviti piletinu, samleven kikiriki, sitan sir, kisele krastavce, malo soka od limuna i začiniti. Količina kiselih krastavaca, kao i soka od limuna zavisi od ukusa, ali treba paziti da ne bude prekiselo. Samleti sastojke i napraviti paštetu. Servirati uz tost hleb ili bilo koju vrstu hleba po želji.
recept by Dejan
Porcija za odraslu osobu - 230 g
Energetska vrednost porcije - 315 kcal
Natrijum - 741 mg
Masti - 15 g
Masti (%) - 44 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 75 mg
Belančevine - 39 g
Belančevine (%) - 48 %
Ugljeni hidrati - 6 g
Ugljeni hidrati (%) - 8 %
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 115 g
Energetska vrednost porcije - 157.5 kcal
Natrijum - 370.5 mg
Masti - 7.5 g
Masti (%) - 22 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 37.5 mg
Belančevine - 19.5 g
Belančevine (%) - 24 %
Ugljeni hidrati - 3 g
Ugljeni hidrati (%) - 4 %
Vlakna - 0.5 g