Piletinu iseći na žilijen i kratko ispeći na delu zagrejanog maslinovog ulja.
Dodati sitno isečen beli luk i peći sve dok intenzivno ne zamiriše. Zatim dodati sitno isečene sve tri vrste pečurki, posoliti, pobiberiti, pržiti oko 5 minuta i preliti penušavim vinom i bujonom. Kuvati dok tečnosr ne ispari.
Čeri paradajz iseći, staviti u činiju, posuti listićima svežeg bosiljka, preliti preostalim maslinovim uljem i balzamikom i promešati.
Servirati penušavu piletinu sa pečurkama uz čeri salatu sa bosiljkom.
Porcija za odraslu osobu - 340 g
Energetska vrednost porcije - 390 kcal
Belančevine - 37 g
Belančevine (%) - 38 %
Masti - 19 g
Masti (%) - 5 %
Zasićene masti - 5 g
Holesterol - 84 mg
Ugljeni hidrati - 12 g
Ugljeni hidrati (%) - 57 %
Natrijum - 450 mg
Vlakna - 3 g
Porcija za odraslu osobu - 170 g
Energetska vrednost porcije - 195 kcal
Belančevine - 18.5 g
Belančevine (%) - 19 %
Masti - 9.5 g
Masti (%) - 2.5 %
Zasićene masti - 2.5 g
Holesterol - 42 mg
Ugljeni hidrati - 6 g
Ugljeni hidrati (%) - 28.5 %
Natrijum - 225 mg
Vlakna - 1.5 g