Cele šampinjone izgrilovati u nauljenom tiganju i začiniti.
Zelenu salatu iseckati, poređati u tanjir, dodati čeri isečen na kriške i šampinjone.
Preko narendati ranije obarena žumanca. Predjelo poslužiti uz crni hleb i sok od višnje
Ovaj odlično izbalansiran obrok, sa uravnoteženim odnosom masti, belančevine i ugljenih hidrata, sadrži znatnu količinu holesterola poreklom iz žumanca. Osobe koje žele da smanje njegovu količinu u porciji, prilikom pripreme salate mogu da upotrebe jedno ili dva žumanceta manje.
Porcija za odraslu osobu - 490 g
Energetska vrednost porcije - 480 kcal
Natrijum - 840 mg
Masti - 14 g
Masti (%) - 26 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 210 mg
Belančevine - 16 g
Belančevine (%) - 13 %
Ugljeni hidrati - 74 g
Ugljeni hidrati (%) - 61 %
Vlakna - 7 g
Porcija za odraslu osobu - 245 g
Energetska vrednost porcije - 240 kcal
Natrijum - 420 mg
Masti - 7 g
Masti (%) - 13 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 105 mg
Belančevine - 8 g
Belančevine (%) - 6.5 %
Ugljeni hidrati - 37 g
Ugljeni hidrati (%) - 30.5 %
Vlakna - 3.5 g