Šampinjone obrisati vlažnom krpom, pa odvojiti šešire od nožica.
Sušeni paradajz i masline sitno iseckati, pobiberiti, promešati i napuniti šešire pečuraka.
Poređati punjene šampinjone u vatrostalnu činiju i na svaki staviti po kolut mocarele.
Staviti u rernu zagrejanu na 200°C oko 10 minuta da se zapeku.
Poređati na tanjir, na svaki šampinjon staviti po listić svežeg bosiljka i servirati toplo.
Porcija za odraslu osobu - 90 g
Energetska vrednost porcije - 185 kcal
Belančevine - 9 g
Belančevine (%) - 21 %
Masti - 10 g
Masti (%) - 50 %
Zasićene masti - 0 g
Holesterol - 0 mg
Ugljeni hidrati - 13 g
Ugljeni hidrati (%) - 29 %
Natrijum - 411 mg
Vlakna - 2 g
Porcija za odraslu osobu - 45 g
Energetska vrednost porcije - 92.5 kcal
Belančevine - 4.5 g
Belančevine (%) - 10.5 %
Masti - 5 g
Masti (%) - 25 %
Zasićene masti - 0 g
Holesterol - 0 mg
Ugljeni hidrati - 6.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 14.5 %
Natrijum - 205.5 mg
Vlakna - 1 g