Dimljeni losos iseći na sitnije komade, pomešati sa gamborima, posoliti, pobiberiti i preliti sokom od limuna. Kore iseći na kvadrate, premazati otopljenim puterom, staviti gambore i lososa i pakovati drugom korom tako da se krajevi pritiskom slepe. Peći 15 minuta u rerni zagrejanoj na 200*C. U šerpi ukuvati vino, dodati kiselu pavlaku, promešati, posuti mirođijom i začiniti. Lisnate paketiće od lososa i gambora servirati uz pripremljeni sos od vina i mirođije.
Porcija za odraslu osobu - 250 g
Energetska vrednost porcije - 490 kcal
Natrijum - 1950 mg
Masti - 21 g
Masti (%) - 35 %
Zasićene masti - 7 g
Holesterol - 150 mg
Belančevine - 40 g
Belančevine (%) - 29 %
Ugljeni hidrati - 44 g
Ugljeni hidrati (%) - 36 %
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 125 g
Energetska vrednost porcije - 245 kcal
Natrijum - 975 mg
Masti - 10.5 g
Masti (%) - 17.5 %
Zasićene masti - 3.5 g
Holesterol - 75 mg
Belančevine - 20 g
Belančevine (%) - 14.5 %
Ugljeni hidrati - 22 g
Ugljeni hidrati (%) - 18 %
Vlakna - 0.5 g