U činiji umesiti sastojke za testo, ostaviti da odstoji pola sata, a zatim ga razvući oklagijom na tanji list i obložiti okrugli kalup za pitu.
Iseći višak testa sa ivica kalupa i izbockati dno sa viljuškom.
Slaninu iseckati na kockice.
U drugoj činiji sjediniti jaja, sir, pavlaku, promešati i dodati cvetove brokolija i slaninu. Sipati nadev preko testa i staviti u rernu da se peče na 200*C.
Pitu prohladiti i iseći na parčad.
Porcija za odraslu osobu - 140 g
Energetska vrednost porcije - 340 kcal
Natrijum - 610 mg
Masti - 21 g
Masti (%) - 56 %
Zasićene masti - 8 g
Holesterol - 99 mg
Belančevine - 12 g
Belančevine (%) - 14 %
Ugljeni hidrati - 25 g
Ugljeni hidrati (%) - 30 %
Vlakna - 2 g
Porcija za odraslu osobu - 70 g
Energetska vrednost porcije - 170 kcal
Natrijum - 305 mg
Masti - 10.5 g
Masti (%) - 28 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 49.5 mg
Belančevine - 6 g
Belančevine (%) - 7 %
Ugljeni hidrati - 12.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 15 %
Vlakna - 1 g