Jabuku, cveklu i krušku oljuštiti, odstraniti koštice i iseći na manje komade. šargarepu očistiti i iseckati na listiće. Voće i povrće staviti u blender i dobro izmiksati. Uliti sok od jabuke i promešati. Sipati napitak u čašu, prohladiti, ukrasiti stabljikom celera i poslužiti.
Ovaj napitak od cvekle je izuzetno bogat ugljenim hidratima i dijetnim vlaknima. Međutim, kako je udeo ugljenih hidrata u energetskoj vrednosti poslastice 95 % nije pogodan za osobe sa šećernom bolešću.
Porcija za odraslu osobu - 550 g
Energetska vrednost porcije - 330 kcal
Natrijum - 90 mg
Masti - 1 g
Masti (%) - 2 %
Zasićene masti - 0 g
Holesterol - 0 mg
Belančevine - 2 g
Belančevine (%) - 3 %
Ugljeni hidrati - 82 g
Ugljeni hidrati (%) - 95 %
Vlakna - 12 g
Porcija za odraslu osobu - 275 g
Energetska vrednost porcije - 165 kcal
Natrijum - 45 mg
Masti - 0.5 g
Masti (%) - 1 %
Zasićene masti - 0 g
Holesterol - 0 mg
Belančevine - 1 g
Belančevine (%) - 1.5 %
Ugljeni hidrati - 41 g
Ugljeni hidrati (%) - 47.5 %
Vlakna - 6 g