Kruške preseći na polovine, izdubiti sredinu i isprskati sokom od limuna.
Pečenicu sitno iseckati, dodati sitno iseckane stabljike celera, urme, izmrvljenu gorgonzolu, maskarpone i med i dobro promešati nadev.
Kruške napuniti nadevom, staviti u tepsiju, preliti sokom od kruške i staviti u rernu da se zapeku 10-ak minuta.
Kruške servirati preko matovilac salate i poslužiti.
Porcija za odraslu osobu - 340 g
Energetska vrednost porcije - 310 kcal
Belančevine - 9 g
Belančevine (%) - 11 %
Masti - 9 g
Masti (%) - 25 %
Zasićene masti - 6 g
Holesterol - 25 mg
Ugljeni hidrati - 52 g
Ugljeni hidrati (%) - 64 %
Natrijum - 496 mg
Vlakna - 8 g
Porcija za odraslu osobu - 170 g
Energetska vrednost porcije - 155 kcal
Belančevine - 4.5 g
Belančevine (%) - 5.5 %
Masti - 4.5 g
Masti (%) - 12.5 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 12.5 mg
Ugljeni hidrati - 26 g
Ugljeni hidrati (%) - 32 %
Natrijum - 248 mg
Vlakna - 4 g