Zagrejati ulje, dodati sitno iseckan crni i beli luk i iglice ruzmarina i propržiti sve dok i ruzmarin i beli luk intenzivno ne zamirišu. Dodati isečenu šargarepu i celer, boraniju, promešati, propržiti, posoliti, pobiberiti, zatim začiniti dodatkom za jelo i preliti bujonom.
Kuvati na laganoj vatri dok povrće ne omekša. Sastojke usitniti štapnim mikserom i vratiti šerpu na vatru da proključa.
Hleb iseći na željene oblike, propržiti u suvom tiganju i pripremiti krutone.
Servirati krem čorbu u tanjir, posuti krutonima i poslužiti.
Porcija za odraslu osobu - 270 g
Energetska vrednost porcije - 80 kcal
Belančevine - 3 g
Belančevine (%) - 12 %
Masti - 3 g
Masti (%) - 28 %
Zasićene masti - 0 g
Holesterol - 0 mg
Ugljeni hidrati - 12 g
Ugljeni hidrati (%) - 60 %
Natrijum - 250 mg
Vlakna - 3 g
Porcija za odraslu osobu - 135 g
Energetska vrednost porcije - 40 kcal
Belančevine - 1.5 g
Belančevine (%) - 6 %
Masti - 1.5 g
Masti (%) - 14 %
Zasićene masti - 0 g
Holesterol - 0 mg
Ugljeni hidrati - 6 g
Ugljeni hidrati (%) - 30 %
Natrijum - 125 mg
Vlakna - 1.5 g