Toggle Navigation

 

Kozji sir sa ruzmarinom na lisnatom testu

Sveži, suvi listići, kao i cvetovi ruzmarina upotrebljavaju se celi, usitnjeni ili mleveni. Sušen ruzmarin ima plemenitiji miris nego svež, ali za svakodnevnu upotrebu, pogodniji je svež. Miris i ukus su vrlo aromatični.

Plativoo
Priprema

Oklagijom rastanjiti lisnato testo i iseći u željene oblike.

Šunku i krastavce sitno iseckati i staviti u činiju. Dodati izmrvljen koziji sir, umućena dva jajeta i jedno belance. Dobro izmešati sastojke i stavljati na lisnato testo po malo nadeva.

Izdići rubove testa, premazati umućenim žumancetom i posuti ruzmarinom.

Poređati paketiće u tepsiju i ispeći u rerni zagrejanoj na 190°C, oko 15-ak minuta. Predjelo servirati toplo.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 600 g

Energetska vrednost porcije - 220 kcal

Belančevine - 34 g

Belančevine (%) - 22 %

Masti - 42 g

Masti (%) - 62 %

Zasićene masti - 19 g

Holesterol - 247 mg

Ugljeni hidrati - 24 g

Ugljeni hidrati (%) - 16 %

Natrijum - 1378 mg

Vlakna - 1 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 300 g

Energetska vrednost porcije - 110 kcal

Belančevine - 17 g

Belančevine (%) - 11 %

Masti - 21 g

Masti (%) - 31 %

Zasićene masti - 9.5 g

Holesterol - 123.5 mg

Ugljeni hidrati - 12 g

Ugljeni hidrati (%) - 8 %

Natrijum - 689 mg

Vlakna - 0.5 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

25 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 250 g lisnatog testa
    • 3 jaja
    • 200 g praške šunke
    • 200 g kozijeg sira
    • 80 g kiselih krastavaca
    • ruzmarin