Tepsiju obložiti papirom za pečenje i poređati kozji sir isečen na kriške.
Sir preliti maslinovim uljem i medom, posuti iseckanim urmama i žalfijom, pokriti folijom i staviti u rernu.
Zapeći kozji sir sa medom 5 minuta u rerni zagrejanoj na 220*C.
Porcija za odraslu osobu - 95 g
Energetska vrednost porcije - 150 kcal
Belančevine - 9 g
Belančevine (%) - 23 %
Masti - 9 g
Masti (%) - 18 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 3 mg
Ugljeni hidrati - 23 g
Ugljeni hidrati (%) - 59 %
Natrijum - 272 mg
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 47.5 g
Energetska vrednost porcije - 75 kcal
Belančevine - 4.5 g
Belančevine (%) - 11.5 %
Masti - 4.5 g
Masti (%) - 9 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 1.5 mg
Ugljeni hidrati - 11.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 29.5 %
Natrijum - 136 mg
Vlakna - 0.5 g