Toggle Navigation

 

Korpice sa račićima i povrćem

Gambori, mali narandžasti račići sa veoma malo masnoće sadrže cink, jod, selen, visok nivo vitamina B12 i samo 100 kalorija na 100 grama.

Plativoo
Priprema

Kore iseći na manje kvadrate.

Premazati uljem kalup za mafine i ređati u svaki otvor po 4 kore, ali tako da se ne poklapaju.

Peći u rerni na 180*C, oko 5 minuta.

Povrće iseći na žilijen i staviti u zagrejan vok da se prži zajedno sa račićima. Pred kraj dodati sjedinjen soja sos sa gustinom i zgusnuti povrće.

Smesom napuniti korpice i servirati na tanjir i dekorisati svežim klicama. 

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 140 g

Energetska vrednost porcije - 110 kcal

Belančevine - 8 g

Belančevine (%) - 26 %

Masti - 2 g

Masti (%) - 16 %

Zasićene masti - 0 g

Holesterol - 25 mg

Ugljeni hidrati - 17 g

Ugljeni hidrati (%) - 58 %

Natrijum - 373 mg

Vlakna - 3 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 70 g

Energetska vrednost porcije - 55 kcal

Belančevine - 4 g

Belančevine (%) - 13 %

Masti - 1 g

Masti (%) - 8 %

Zasićene masti - 0 g

Holesterol - 12.5 mg

Ugljeni hidrati - 8.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 29 %

Natrijum - 186.5 mg

Vlakna - 1.5 g

Broj osoba

12

Vreme pripreme

40 min.

Autor:

Kuhinjica

Sastojci

    • 8 lista kora za pitu
    • 200 g očišćenih gambora
    • 1 koren celera
    • 1 crvena paprika
    • 1 šargarepa
    • 400 g bukovače
    • 1 tikvica
    • 200 g praziluka
    • 50 ml soja sosa
    • 1 kašika gustina