Na maslinovom ulju kratko izdinstati iseckan crveni luk, a potom dodati izrendan svež đumbir i isečenu šargarepu.
Preliti povrće bujonom i kuvati oko 25 minuta.
Usitniti štapnim mikserom, posoliti, pobiberiti, začiniti muskatnim oraščićem i kuvati još 5 minuta.
Pred kraj kuvanja u čorbu doliti i sok od pomorandže, promešati i servirati.
Po želji đumbir čorbu posuti peršunom, dekorisati pavlakom i poslužiti toplu.
Porcija za odraslu osobu - 250 g
Energetska vrednost porcije - 220 kcal
Folna kiselina - 6 mg
Belančevine - 5 g
Belančevine (%) - 10 %
Masti - 8 g
Masti (%) - 35 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 6 mg
Ugljeni hidrati - 29 g
Ugljeni hidrati (%) - 55 %
Natrijum - 658 mg
Vlakna - 5 g
Porcija za odraslu osobu - 125 g
Energetska vrednost porcije - 110 kcal
Folna kiselina - 3 mg
Belančevine - 2.5 g
Belančevine (%) - 5 %
Masti - 4 g
Masti (%) - 17.5 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 3 mg
Ugljeni hidrati - 14.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 27.5 %
Natrijum - 329 mg
Vlakna - 2.5 g