Orahe samleti i kratko propržiti u suvom tiganju.
Na zagrejanom maslinovom ulju prodinstati sitno iseckan crveni luk, posuti karijem, dodati iseckanu bundevu, posoliti i preliti bujonom, toliko da ogrezne. Kuvati na laganoj vatri dok bundeva ne omekša, a zatim usitniti štapnim mikserom.
U proključalu čorbu dodati pavlaku za kuvanje i veću količinu oraha i promešati.
Servirati čorbu od bundeve i oraha na tanjir, posuti preostalim orasima i dekorisati uljem od bundeve.
Čorbu poslužiti toplu.
Porcija za odraslu osobu - 310 g
Energetska vrednost porcije - 350 kcal
Belančevine - 7 g
Belančevine (%) - 9 %
Masti - 20 g
Masti (%) - 53 %
Zasićene masti - 5 g
Holesterol - 4 mg
Ugljeni hidrati - 31 g
Ugljeni hidrati (%) - 38 %
Natrijum - 699 mg
Vlakna - 4 g
Porcija za odraslu osobu - 155 g
Energetska vrednost porcije - 175 kcal
Belančevine - 3.5 g
Belančevine (%) - 4.5 %
Masti - 10 g
Masti (%) - 26.5 %
Zasićene masti - 2.5 g
Holesterol - 2 mg
Ugljeni hidrati - 15.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 19 %
Natrijum - 349.5 mg
Vlakna - 2 g