Piletinu iseckati na kockice. Vino i vodu sipati u šerpu, dodati karanfilić i iseckanu piletinu i kuvati na laganoj vatri oko 20 minuta. Sjediniti kiselu pavlaku i senf, promešati i napraviti dresing. U činiju staviti rukolu, iseckane stabljike celera, artičoku, dodati krastavac isečen na kolutove, posoliti, pobiberiti i preliti sokom od limuna. Salatu promešati i servirati na tanjir, dodati kuvanu piletinu, preliti dresingom i poslužiti.
Porcija za odraslu osobu - 180 g
Energetska vrednost porcije - 100 kcal
Natrijum - 193 mg
Masti - 1 g
Masti (%) - 10 %
Zasićene masti - 0 g
Holesterol - 31 mg
Belančevine - 13 g
Belančevine (%) - 49 %
Ugljeni hidrati - 8 g
Ugljeni hidrati (%) - 41 %
Vlakna - 2 g
Porcija za odraslu osobu - 90 g
Energetska vrednost porcije - 50 kcal
Natrijum - 96.5 mg
Masti - 0.5 g
Masti (%) - 5 %
Zasićene masti - 0 g
Holesterol - 15.5 mg
Belančevine - 6.5 g
Belančevine (%) - 24.5 %
Ugljeni hidrati - 4 g
Ugljeni hidrati (%) - 20.5 %
Vlakna - 1 g