U činiji umutiti kiselu pavlaku, majonez i ajvar i podeliti na tri dela.
U deo smese dodati rendanu šunkaricu, u drugi rendani trapist, a treći deo ostaviti takav kakav jeste.
Na tacnu ređati kriške tost hleba - 4 komada, premazati prvim filom, preklopiti kriškama tosta, premazati drugim filom, preklopiti i premazati trećim filom.
Preklopiti kriškama tost hleba i celu tortu premazati premazom od sitnog sira, majoneza, kisele pavlake i svežeg peršuna.
Ajvar tortu staviti u frižider da se stegne i ohladi.
Porcija za odraslu osobu - 50 g
Energetska vrednost porcije - 170 kcal
Natrijum - 366 mg
Masti - 12 g
Masti (%) - 62 %
Zasićene masti - 5 g
Holesterol - 20 mg
Belančevine - 6 g
Belančevine (%) - 14 %
Ugljeni hidrati - 10 g
Ugljeni hidrati (%) - 24 %
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 25 g
Energetska vrednost porcije - 85 kcal
Natrijum - 183 mg
Masti - 6 g
Masti (%) - 31 %
Zasićene masti - 2.5 g
Holesterol - 10 mg
Belančevine - 3 g
Belančevine (%) - 7 %
Ugljeni hidrati - 5 g
Ugljeni hidrati (%) - 12 %
Vlakna - 0.5 g