Gotova kuvana jaja preseći napola i odvojiti žumanca (iskoristiti samo 4 žumanca, a belanca sva).
U majonez dodati senf, sitno iseckan kapar i narendati žumanca, a zatim i sitan sir od obranog mleka.
Masu izmešati i napuniti belanca.
Jaja servirati na listove rukole, te dekorisati čeri paradajzom i listovima pršute.
Predjelo poslužiti uz crni hleb i sok od ceđenih pomorandži.
Porcija za odraslu osobu - 550 g
Energetska vrednost porcije - 460 kcal
Natrijum - 1070 mg
Masti - 12 g
Masti (%) - 23 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 220 mg
Belančevine - 26 g
Belančevine (%) - 23 %
Ugljeni hidrati - 62 g
Ugljeni hidrati (%) - 54 %
Vlakna - 5 g
Vreme pripreme - 15 min.
Porcija za odraslu osobu - 275 g
Energetska vrednost porcije - 230 kcal
Natrijum - 535 mg
Masti - 6 g
Masti (%) - 11.5 %
Zasićene masti - 1.5 g
Holesterol - 110 mg
Belančevine - 13 g
Belančevine (%) - 11.5 %
Ugljeni hidrati - 31 g
Ugljeni hidrati (%) - 27 %
Vlakna - 2.5 g
Vreme pripreme - 7.5 min.