Toggle Navigation

 

Španski vetar sa rozen korama

Uz puno strpljenja možete i sami napraviti rozen kore. Recept je jednostavan, a lepše su od kupovnih!

Plativoo
Priprema

Orahe preliti sa malo mleka i prokuvati odnosno popariti.

Zagrejati preostalo mleko sa šećerom, dodati razmućen puding i kuvati dok se ne zgusne. U puding dodati, belu čokoladu, poparene orahe i promešati.

Penasto umutiti margarin i sjediniti sa filom.

Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag i odvojiti manji deo za ukrašavanje torte.

Preostali šlag staviti u fil, promešati i filovati kore.

Tortu premazati i ukrasiti šlagom i ohladiti. 

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 90 g

Energetska vrednost porcije - 340 kcal

Ugljeni hidrati - 4 g

Ugljeni hidrati (%) - 5 %

Masti - 22 g

Masti (%) - 40 %

Zasićene masti - 8 g

Holesterol - 28 mg

Ugljeni hidrati - 35 g

Ugljeni hidrati (%) - 55 %

Natrijum - 145 mg

Vlakna - 1 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 45 g

Energetska vrednost porcije - 170 kcal

Ugljeni hidrati - 2 g

Ugljeni hidrati (%) - 2.5 %

Masti - 11 g

Masti (%) - 20 %

Zasićene masti - 4 g

Holesterol - 14 mg

Ugljeni hidrati - 17.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 27.5 %

Natrijum - 72.5 mg

Vlakna - 0.5 g

Broj osoba

30

Vreme pripreme

45 min.

Sastojci

    • 1 pakovanje rozen kora
    • 300 g mlevenih oraha
    • 500 ml mleka
    • 3 pudinga od vanile
    • 300 g šećera
    • 250 g margarina
    • 100 g bele čokolade
    • 500 ml slatke pavlake
    • 20 g listića badema