Suvo grožđe potopiti u vodu.
U činiji umutiti jaje, brašno, cimet, 50 g putera i prstohvat soli sa 125 ml vode. Testo izraditi, podeliti na dve jufke i ostaviti oko pola sata na toplom mestu da odstoji.
Prezlu propržiti na preostalom puteru, dodati izrendane kruške, oceđeno suvo grožđe, mlevene bademe, cimet i šećer.
Testo razvući rukom na tanak list, premazati nadevom od krušaka, uviti u rolnu, staviti u tepsiju, premazati uljem i peći u rerni zagrejanoj na 180*C, oko 40 minuta.
Gotovu i ohlađenu pitu posuti šećerom u prahu.
Belančevine - 3 g
Belančevine (%) - 5 %
Masti - 11 g
Masti (%) - 40 %
Zasićene masti - 5 g
Holesterol - 34 mg
Ugljeni hidrati - 36 g
Ugljeni hidrati (%) - 55 %
Natrijum - 66 mg
Vlakna - 4 g
Belančevine - 1.5 g
Belančevine (%) - 2.5 %
Masti - 5.5 g
Masti (%) - 20 %
Zasićene masti - 2.5 g
Holesterol - 17 mg
Ugljeni hidrati - 18 g
Ugljeni hidrati (%) - 27.5 %
Natrijum - 33 mg
Vlakna - 2 g