Toggle Navigation

 

Kajsija krem sa medom

Kajsija se koristi u proizvodnji džemova, sokova, marmelada i likera. Marmelada od kajsija je nezaobilazni sastojak Saher torte. Semenka kajsije se upotrebljava u proizvodnji amaretta poznatog italijanskog likera.

Plativoo
Priprema

Kajsije izmiksirati štap mikserom.

Gustin, pire od kajsija i sok iz kompota razmutiti, zagrejati i kuvati dok se ne zgusne.

Ostaviti da se prohladi, dodati med, promešati i razliti u činijice.

Ostaviti u frižider da se stegne.

Pre služenja krem posuti iseckanim lešnikom. 

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 160 g

Energetska vrednost porcije - 220 kcal

Belančevine - 1 g

Belančevine (%) - 3 %

Masti - 3 g

Masti (%) - 13 %

Zasićene masti - 0 g

Holesterol - 0 mg

Ugljeni hidrati - 47 g

Ugljeni hidrati (%) - 84 %

Natrijum - 8 mg

Vlakna - 3 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 80 g

Energetska vrednost porcije - 110 kcal

Belančevine - 0.5 g

Belančevine (%) - 1.5 %

Masti - 1.5 g

Masti (%) - 6.5 %

Zasićene masti - 0 g

Holesterol - 0 mg

Ugljeni hidrati - 23.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 42 %

Natrijum - 4 mg

Vlakna - 1.5 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

15 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 300 g kajsija iz kompota
    • 50 g meda
    • 80 g gustina
    • 200 ml soka od kajsija
    • 20 g iseckanog lešnika