Toggle Navigation

 

Voćni jogurt sa pahuljicama

U ovsenim pahuljicama sačuvani su uglavnom svi sastojci sadržani u prirodnom obliku zrna ovsa. Treba znati da se ovsene pahuljice brzo kvare usled toga što ulje u njima brzo užegne i postane gorko, pa ih valja brzo potrošiti i češće ih nabavljati. 

Plativoo
Priprema

Pahuljice potopiti u jogurt i ostaviti da odstoje. Maline izmiksati, dodati šećer, razmućen puding i kuvati dok se ne zgusne. Ostaviti da se ohladi. U jogurt umešati krem, dodati višnje, promešati, razliti u čaše i do služenja držati u frižideru. 

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 190 g

Energetska vrednost porcije - 210 kcal

Natrijum - 166 mg

Masti - 1 g

Masti (%) - 5 %

Belančevine - 8 g

Belančevine (%) - 14 %

Ugljeni hidrati - 47 g

Ugljeni hidrati (%) - 81 %

Vlakna - 4 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 95 g

Energetska vrednost porcije - 105 kcal

Natrijum - 83 mg

Masti - 0.5 g

Masti (%) - 2.5 %

Belančevine - 4 g

Belančevine (%) - 7 %

Ugljeni hidrati - 23.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 40.5 %

Vlakna - 2 g

Broj osoba

6

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 100 g malina
    • 200 g višanja
    • 100 g ovsenih pahuljica
    • 100 g žutog šećera
    • 1 struk mladog luka